ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μελομακάρονα | Η Απόλυτη Συνταγή για Πετυχημένα Μελομακάρονα Κάθε Φορά!

Μύρισαν Χριστούγεννα και φέτος! Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας τη συνταγή μας για τα πιο πετυχημένα μελομακάρονα! Βγαίνουν άψογα κάθε φορά! Ακολουθήστε τη συνταγή πιστά & κάντε το σπίτι σας να μοσχοβολήσει Κανέλα, πορτοκάλι & γαρύφαλλο! Ένα είναι σίγουρο, δεν θα ξαναγοράσετε έτοιμα! Πρώτο υλικό για τη συνταγή μας: η χριστουγεννιάτικη σας διάθεση 😊🎄και πάμε να ξεκινήσουμε!

μελομακάρονα συνταγή  μελομακαρονα συνταγή  μελομακαρονα με σοκολατα γλασο


Τα Υλικά που θα χρειαστούμε:

Για το Σιρόπι:

500gr Νερό
600gr Ζάχαρη
200gr Μέλι
1 Πορτοκάλι κομμένο στη μέση
1 Μανταρίνι


Μείγμα Α’:

300gr Χυμό Πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
400gr Ηλιέλαιο
80gr Ελαιόλαδο
40gr Ζάχαρη


Μείγμα Β’:

1kg Αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Για το Πασπάλισμα:

Καρύδια

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής

Δείτε το βίντεο βήμα-βήμα για να βγουν τα μελομακάρονα σας ανεπανάληπτα!


Εκτέλεση Συνταγής:

Βήμα πρώτο:

Θα ξεκινήσουμε με το σιρόπι ώστε να κρυώσει εντελώς μέχρι να το χρειαστούμε. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, το μανταρίνι και τα μυρωδικά (δηλαδή όλα τα υλικά εκτός από το μέλι). Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις το υγρό μας αρχίσει να βράζει, θα το αφήσουμε να βράσει έντονα για 1 ολόκληρο λεπτό. Μόλις περάσει το λεπτό, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε ελαφρώς να ενσωματωθεί το μέλι, και το σιρόπι μας είναι έτοιμο. Θα το αφήσουμε να κρυώσει εντελώς, τουλάχιστον για 2 ώρες.

Βήμα δεύτερο:

Ώρα να ξεκινήσουμε με το Μείγμα Α’. Σε ένα μπώλ προσθέτουμε το χυμό & το ξύσμα πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε ελαφρώς να διαλυθούν οι σκόνες και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε καλά με το σύρμα ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μείγμα Α’ είναι, λοιπόν, έτοιμο. Το αφήνουμε στην άκρη και περνάμε στο τελικό στάδιο.

Βήμα Τρίτο:

Ήρθε η ώρα για το Μείγμα Β’. Σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα, τα ανακατεύουμε ελαφρώς και ανοίγουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο.
Παίρνουμε το Μείγμα Α’, που ετοιμάσαμε στο προηγούμενο βήμα, και το ρίχνουμε μέσα στο βαθούλωμα του Μείγματος Β’.

Ανακατεύουμε με το χέρι, με απαλές και ευγενικές κινήσεις μέχρι να δημιουργηθεί μια ομογενοποιημένη, εύπλαστη ζύμη. Προσοχή! Δεν ζυμώνουμε και δεν χτυπάμε τη ζύμη. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι απαλές ώστε να μην διαχωριστεί το λάδι από το υπόλοιπο μείγμα.

Έτοιμη λοιπόν η ζύμη μας. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να πλάσουμε με το χέρι τα μελομακάρονα ή να χρησιμοποιήσουμε κουπάτ για να κόψουμε σε διάφορα σχέδια. Το πάχος του κάθε μελομακάρονου να μην ξεπερνάει τα 2 εκατοστά καθώς θα φουσκώσουν ελαφρώς κατά το ψήσιμο. Εμείς φέτος, τα φτιάξαμε με κουπάτ σε σχήμα αστεριού τόσο για ευκολία όσο και για ομορφιά! Πλάθουμε, λοιπόν, ή κόβουμε με κουπάτ και τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον Αέρα, για 18-20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Όσο πιο μικρά είναι τα μελομακάρονα, τόσο πιο γρήγορα θα ψηθούν.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ρίχνουμε καυτά στο κρύο σιρόπι. Τα βυθίζουμε μέσα στο σιρόπι με τη βοήθεια μιας κουτάλας για 30 δευτερόλεπτα, και τα αναποδογυρίζουμε από την άλλη πλευρά για ακόμη 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε τα μελομακάρονα από το σιρόπι και τα απλώνουμε σε μια σχάρα για να στραγγίξουν. Αφού στραγγίξουν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε ελάχιστο ακόμα σιρόπι στο κάθε μελομακάρονο. Έπειτα, περιχύνουμε τα μελομακάρονα με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε το σπασμένο καρύδι και την κανέλα! Έτοιμα, ανεπανάληπτα και υπερ-λαχταριστά!

Αν είστε κι εσείς όπως κι εμείς, λάτρεις της σοκολάτας, μπορείτε να φτιάξετε μελομακάρονα με επικάλυψη. Αφού τα σιροπιάσουμε και στραγγίξουν, βουτάμε ένα-ένα τα μελομακάρονα σε λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετούμε σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε λίγο καρύδι και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Εμείς παίξαμε φέτος με λευκή κουβερτούρα και με κουβερτούρα γάλακτος.

Για το γλάσο:

Λιώνουμε σε μπεν μαρί 200gr λευκή κουβερτούρα μαζί με μια κουταλιά βιτάμ. Το ίδιο κάνουμε και για την κουβερτούρα γάλακτος. Περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της λιωμένης σοκολάτας και βουτάμε ένα-ένα τα μελομακάρονα.
Αυτή ήταν λοιπόν η συνταγή μας! Δείτε το βίντεο και παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα. Η συνταγή μας, βγάζει 60 μελομακάρονα. Επειδή φέτος τα κάναμε ελαφρώς μικρότερα, σε σχήμα αστεριού, βγήκαν 65 μελομακάρονα.

Βρείτε στο Κάρδαμο όλα τα αρωματικά μπαχαρικά που θα χρειαστείτε για τα πιο μυρωδάτα μελομακάρονα. Η συνταγή μας είναι εγγύηση 👌 πετυχαίνει κάθε φορά και αν ακολουθήσετε πιστά τα βήματα, τα μελομακάρονα σας θα σιροπιαστούν άψογα! Εμείς φτιάξαμε την πρώτη μας παρτίδα για φέτος και θα ακολουθήσουν σίγουρα κι άλλες!

Μένουμε σπίτι φέτος τα Χριστούγεννα & με αισιοδοξία και υπομονή, θα το διασκεδάσουμε! Μαγειρέψτε, δημιουργήστε, παίξτε & λερωθείτε μαζί με τα παιδιά σας και ευχαριστηθείτε το 🎄🎅🏼 ο χρόνος με την οικογένεια μας είναι ανεκτίμητος 🥰

Βρείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε στο www.cardamo.gr και μαγέψτε τους όλους με τις δημιουργίες σας!!

μελομακαρονα συνταγη

Αφήστε σχόλιο

Σημείωση: τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν