ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Banana Bread | Εύκολη Συνταγή για Μπανανόψωμο | Τέλειο συνοδευτικό για το τσάι σας!

Κυριακή σήμερα, βροχερός ο καιρός στην πόλη... απολαμβάνουμε το απογευματινό μας χουχουλιάρικο τσάι με το τέλειο συνοδευτικό! 🍌🍞 Banana bread, φρεσκοψημένο και ζεστό ακόμα από τον φούρνο που μοσχοβολάει κανελογαρύφαλλο!! 🤗👌 Η αγαπημένη και πανεύκολη συνταγή που θα απολαύσουμε σήμερα με το τσάι μας αλλά και αύριο.. και μεθαύριο για πρωϊνό! Αν έχετε κι εσείς ώριμες μπανάνες, ευκαιρία να τις αξιοποιήσετε! Τίποτα δεν πάει χαμένο, αντιθέτως, μεταμορφώνεται σε ένα υπέροχο banana bread! Μπανανόψωμο είναι η ακριβής μετάφραση, μοιάζει όμως περισσότερο με μπανανοκέικ!

banana bread  banana bread  

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

3 μεσαίες ώριμες μπανάνες (ή 2 μεγάλες)
1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
1 κούπα γάλα αμυγδάλου
2 κ. σούπας ταχίνι ολικής άλεσης
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. βανιλίνη
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ. ginger σκόνη (πιπερόριζα)
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
1/4 κ.γ. κάρδαμο σκόνη (κακουλέ)
Μια πρέζα Ανθό Αλατιού (ή αλάτι)
40γρ Καρύδια θρυμματισμένα ή κομμένα
40γρ Αμύγδαλα θρυμματισμένα ή κομμένα
(Μπορείτε να προσθέσετε και pecan ή brazil nuts)
Λίγα καρύδια ή κομμάτια μπανάνας για στο στόλισμα

Δείτε το βίντεο και παρακολουθήστε βήμα-βήμα την εκτέλεση της συνταγής. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα βήματα.

Εκτέλεση:

Θα χρειαστούμε ένα μίξερ και ένα μπωλ.

Ξεκινάμε με τις μπανάνες. Τις προσθέτουμε στο μπωλ και τις λιώνουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ξεκινάμε το χτύπημα, σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και το ταχίνι ολικής και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και το baking powder, τα μυρωδικά μας (βανίλια, κανέλα, ginger, γαρύφαλλο και κάρδαμο) και τον ανθό αλατιού. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Το τελευταίο υλικό που θα προσθέσουμε είναι οι ξηροί καρποί. Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα και το μείγμα μας είναι έτοιμο!

Με μια σπάτουλα, καθαρίζουμε το αλεύρι από τα τοιχώματα του μπωλ και το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.

Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα και την βουτυρο-αλευρώνουμε καλά για να μην κολλήσει το μείγμα στα τοιχώματα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λαδόκολλα αντί για βούτυρο-αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και την κουνάμε ελαφρώς για να απλωθεί το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα. Αν θέλουμε στολίζουμε την επιφάνεια με ξηρούς καρπούς (εμείς βάλαμε καρύδια) ή και με κομμάτια μπανάνας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα, στους 170-180 βαθμούς για 40-50 λεπτά (ανάλογα το φούρνο). Αφού ψηθεί, θα περιμένουμε λίγα λεπτά να κρυώσει, και έπειτα θα το ξεφορμάρουμε.

banana bread με πραλίνα φουντουκιού

Μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό αλλά και κρύο (σαν κέικ). Δοκιμάστε να αλείψετε πραλίνα φουντουκιού, αν είστε λάτρεις της σοκολάτας, όπως εμείς! 🍫 Ή να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτες στη συνταγή του μείγματος. Μπορείτε επίσης να συνοδεύσετε το banana bread με μέλι και μπανάνα. Είναι πολύ χορταστικό, ιδανικό για πρωϊνό ή δεκατιανό. Μην το φάτε βράδυ, παχαίνει! Και ταιριάζει απίστευτα με τον καφέ, το τσάι ή το γάλα σας! 🥛☕️

Βρείτε τα μπαχαρικά που θα χρειαστείτε στο Κάρδαμο, πάντα φρέσκα και γεμάτα αρώματα! Βρείτε τα στο φυσικό μας κατάστημα Χαλκέων 16, Αγορά Καπάνι, Θεσσαλονίκη ή online στο www.cardamo.gr

banana bread recipe συνταγή
banana bread

Αφήστε σχόλιο

Σημείωση: τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν