HERBS, SPICES, ESSENTIAL OILS, NATURAL OILS, TINCTURES, NATURAL PRODUCTS FROM GREECE AND ALL AROUND THE WORLD

Βασιλόπιτα Κέικ | Μοσχοβολιστή συνταγή με Μπαχαρικά από το Κάρδαμο

9 μέρες έμειναν για να πούμε «αντίο» στο 2020 που μας πίκρανε και να υποδεχτούμε το νέο έτος με αισιοδοξία και ελπίδα! 🎅🏼🎄

Η φετινή βασιλόπιτα ίσως χρειαστεί να έχει παραπάνω από 1 φλουρί!!! Ίσως 1 φλουρί σε κάθε κομμάτι 🤣 γιατί όλοι θα χρειαστούμε λίγη τύχη παραπάνω...!

βασιλόπιτα κέικ στολισμένη με άχνη ζάχαρη και μινιατούρες από ζαχαρόπαστα  βασιλόπιτα κέικ στολισμένη με άχνη ζάχαρη και μινιατούρες από ζαχαρόπαστα  βασιλόπιτα κέικ στολισμένη με άχνη ζάχαρη και μινιατούρες από ζαχαρόπαστα

Σας έχουμε εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη βασιλόπιτα - κέικ που μοσχοβολάει μαχλέπι, κακουλέ, πορτοκάλι και μαστίχα χίου! Η παρασκευή της είναι πανεύκολη, γίνεται στο άψε σβήσε! Θα χρειαστείτε ένα μίξερ και μια στρογγυλή φόρμα, κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ - ΚΕΙΚ:

200γρ βούτυρο Κέρκυρας
100γρ Βιτάμ
300γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
75γρ Γάλα (εμείς βάλαμε γάλα αμυγδάλου)
75γρ Χυμό Πορτοκάλι
Ξύσμα Πορτοκαλιού
400γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. Baking Powder
1 κ.γ. Μαχλέπι
1 κ.γ. Κακουλέ
1 κοφτό κ.γ. Μαστίχα Χίου

Άχνη Ζάχαρη για το πασπάλισμα

Δείτε το βίντεο για την εκτέλεση της συνταγής ή διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση βήμα - βήμα.

Μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα το φλουρί, πριν το ψήσιμο! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Ξεκινάμε με το χτύπημα των βουτύρων με τη ζαχάρη, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Τα βούτυρα θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου γι' αυτό φροντίστε να τα έχετε βγάλει εγκαίρως από το ψυγείο. Μόλις αφρατέψουν από το χτύπημα χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε για λίγο και σταματάμε το μίξερ. Ώρα να προσθέσουμε το αλέυρι, το baking powder και τα μυρωδικά μας (μαχλέπι, κακουλέ, μαστίχα Χίου). Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά τις σκόνες για να απλωθούν ομοιόμορφα. Ξεκινάμε ξανά το χτύπημα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος, προσθέτουμε 8-10 σταγόνες άρωμα ζαχαροπλαστικής βανίλια. Καθαρίζουμε με μια σπάτουλα τα τοιχώματα του μπωλ και το μείγμα μας είναι έτοιμο!

Παίρνουμε τη στρογγυλή φόρμα μας και την αλευροβουτυρώνουμε. Καλό είναι η φόρμα μας να έχει αποσπώμενη βάση. Αφού την αλευροβουτυρώσουμε, απλώνουμε μια λαδόκολλα, κομμένη σε κύκλο, στον πάτο της φόρμας. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Δεν ξεχνάμε σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε το φλουρί!! Εμείς βάζουμε σημάδι το κούμπωμα της φόρμας για να ξέρουμε πού το κρύψαμε!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στην ψηλή σκάλα, σε αέρα, για 45-55 λεπτά. Μόλις ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε τα στολίδια μας!

Αν είστε καλλιτέχνες της ζαχαροπλαστικής και έχετε φαντασία, μπορείτε να διακοσμήσετε τη βασιλόπιτά σας με ό,τι αγαπάτε! Εμείς δεν είμαστε καλλιτέχνες!! Φέτος την στολίσαμε με τα υπέροχα, βρώσιμα έργα τέχνης των Sweet Art by Katerina. Αξίζει να τις γνωρίσετε και να ξετρελαθείτε κι εσείς!

Όλα τα διακοσμητικά και τα μπισκότα που βλέπετε στο βίντεο είναι δημιουργίες των κοριτσιών αυτών! 😍🤩 Τα μπισκότα τους είναι πεντανόστιμα, αν καταφέρεις να τα φας και δεν λυπηθείς μην τα χαλάσεις 😅 Εμείς φάγαμε τα μπισκότα και κρατήσαμε κάποια από τα υπέροχα διακοσμητικά για να στολίσουμε τη χειροποίητη βασιλόπιτα μας! Δεν θα μπορούσαν να είναι ομορφότερα! Θα τα βρείτε στην Καλαμαριά στο εμπορικό κέντρο Σοφούλη!

Και φυσικά βρείτε όλα τα μπαχαρικά που χρειάζεστε για τη συνταγή σας στο Κάρδαμο! Στην Αγορά Καπάνι, Χάλκεων 16, Θεσσαλονίκη ή online στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

βασιλόπιτα κέικ στολισμένη με άχνη ζάχαρη και μινιατούρες από ζαχαρόπασταβασιλόπιτα κέικ στολισμένη με άχνη ζάχαρη και μινιατούρες από ζαχαρόπαστα

 

Καλά Χριστούγεννα & Καλές δημιουργίες !!!

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published